Київ
24 липня 2015
В Україні вперше відзначать День пам’яті князя Київського Володимира Великого
Урочистості відбудуться 28 липня.
news-image

28 липня в Україні вперше відзначать День пам’яті Святого Рівноапостольного князя Володимира – Хрестителя Київської Русі та День Хрещення Київської Русі-України, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

З цієї нагоди в столиці відбудуться урочисті заходи за участю керівництва держави та столиці, різноманітні інформаційні й просвітницькі заходи. Тим більше, що цього року виповнюється 1000 років від дня упокоєння київського князя.

Участь у заходах візьмуть представники християнських конфесій. За їхньою участю відбудуться зустрічі з відомими богословами, круглі столи і семінари, спрямовані на вивчення державотворчої діяльності князя Київського Володимира Великого, його впливу на політичний та економічний розвиток середньовічної Європи, зокрема, держав Балтійсько-Чорноморського регіону.

Християнські церкви та організації проведуть урочисті молебні та інші церковні заходи із вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого.

У загальноосвітніх і вищих навчальних закладах, бібліотеках, школах естетичного виховання та дитячо-юнацьких клубах відбуватимуться тематичні бесіди, уроки, лекції та інші заходи, спрямовані на виховання у молоді почуття поваги до духовної спадщини українського народу.

Читайте також: Легенда про Кия, Щека та Хорива не підтверджується археологічними дослідженнями – археолог Михайло Сагайдак