Політика
27 липня 2015
"Жителі Криму завжди вважали себе росіянами" - французький парламентарій, що побував у Криму
Співголова асоціації "Франко-російський діалог" Маріані планує відвідати Росію з новою делегацією в жовтні.
news-image

Депутат Національних зборів Франції від партії "Республіканці" і співголова асоціації "Франко-російський діалог" Тьєррі Маріані має намір відвідати Росію в жовтні з новою делегацією французьких парламентаріїв.  Про це він повідомив в інтерв'ю радіостанції France info, розповідаючи про поїздку в Крим, що відбулася минулого тижня, передає  «Єдність».

Я очолив делегацію з десяти депутатів Національних зборів і сенаторів. Але в цю поїздку хотіло поїхати набагато більше людей. Я змушений був їм відмовити. Разом ми побуваємо в Росії в жовтні в ході нової поїздки, - сказав Маріані.

Він зазначив, що "однією з цілей візиту стало підтримання контактів з російськими парламентаріями, оскільки через санкції зустрічі представників парламентів двох країн не проводилися вже майже два роки".

Також я хотів сам побувати в Криму і побачити, як там справи. Ще однією метою було відвідання поховань французьких солдатів в Севастополі, - сказав Маріані.

За його словами, у багатьох відношеннях Крим виявився зараз "сірою зоною", "так як там навіть відключений міжнародний телефонний зв'язок, жителі Криму з технічних причин не можуть отримати віз для того, щоб побувати в Європі".

Маріані підкреслив, що "не запитував дозволу на поїздку ні у МЗС Франції, ні у голови нижньої палати парламенту, ні у глави партії "Республіканці "Ніколя Саркозі".

Я вільна людина і діяв, до того ж, відповідно до регламенту і нормами етики Національних зборів. Ніякі дозволи при такій діяльності мені не потрібні, в тому числі і міністра закордонних справ Лорана Фабіуса та голови нацзборів Клода Бартолона, - сказав депутат, маючи на увазі критику на свою адресу з боку цих політиків.

Він нагадав, що свого часу здійснив поїздку до Іраку, "яка супроводжувалася подібною ж гучного критикою".

Лоран Фабіус заявив у зв'язку з нашою поїздкою до Криму, що вона являє собою порушення норм міжнародного права. Але порушенням таких норм є саме те, що відбувалося в регіоні, - сказав Маріані.

З його точки зору, "норми права були грубо порушені, коли в Україні відбулася зміна влади за кілька місяців до виборів".

Норми права були грубо порушені, коли Євросоюз прийняв цілі списки санкцій, - додав він.

За його словами, "жителі Криму завжди вважали себе росіянами".

Адміністративний поділ, введений (у 1954 році першим секретарем ЦК КПРС Микитою) Хрущовим, порушив нормальну ситуацію, - вважає депутат.

На думку Маріані, в даний час "існують дві альтернативи: або в Європі визнають результати референдуму і змиряться з реальністю, або виникне щось на кшталт нової Столітньої війни, яка буде вкрай негативно позначатися на відносинах в Європі".

Відповідаючи на критику на свою адресу Маріані підкреслив, що "в ході даної поїздки лише захищав ті ідеали, яких дотримується".

Нагадаємо, парламентська делегація з Франції відвідала республіку Крим 23-24 липня. Після дводенного візиту на півострів французькі парламентарії визнали закономірним повернення Криму Росії.