Події
28 липня 2015
У Дрогобичі засудили жінку за неправдиві свідчення про зґвалтування
На момент подання заяви про зґвалтування «потерпіла» перебувала у стані алкогольного сп’яніння.
news-image

Дрогобицький міськрайонний суд виніс рішення про позбавлення волі строком на один рік жінки, яка надала завідомо неправдиве повідомлення та завідомо неправдиві свідчення про злочин, а саме – зґвалтування. Про це повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області, передає «Єдність».

 У травні у Дрогобицький міськвідділ міліції звернулась 27-річна мешканка району з повідомленням про те, що вона стала жертвою ґвалтівника. Жінка переконливо стверджувала, що на сходовій клітці одного з будинків її зґвалтував невідомий чоловік.

На момент подання заяви «потерпіла» перебувала у стані алкогольного сп’яніння.  

Працівники міськвідділу скерували заявницю на відповідні експертизи, після проведення яких факт зґвалтування не підтвердився.

Після проведених слідчо-оперативних заходів правоохоронці з’ясували, що жінка дала неправдиві свідчення.  

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження, матеріали якого були скеровані на розгляд суду.   Дрогобицький міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості. Відповідно до ст.383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та ч.1 ст.384 (завідомо неправдиве показання) КК України, суд призначив жінці покарання у вигляді обмеження волі строком на один рік з іспитовим терміном один рік.     

Читайте також: Киянин познайомився в інтернеті з новими "друзями", які його побили та пограбували