Суспільство
29 липня 2015
У Ліхтенштейні арештовано 13 млн франків на рахунку судді
Державна служба фінансового моніторингу спільно з розвідкою Ліхтенштейну виявили компанії, котрі на своїх рахунках мають гроші сумнівного походження.
news-image

Прес-служба Державної служби фінансового моніторингу України повідомляє, що у співпраці з правоохоронцями Ліхтенштейну було виявлено п'ять компаній, котрі на своїх рахунках у Латвії зберігають грошові кошти невідомого походження.

«Єдність» передає, що компанії були зареєстровані у Панамі та Ліхтенштейні.

За словами Держслужби фінансового моніторингу, співвласниками рахунків є чинний суддя Вищого господарського суду України та його дружина.

У прес-службі повідомляють, що 28 липня завдяки спільним заходам Держфінмоніторингу України, Фінансової розвідки та Прокуратури Ліхтенштейну, судовим рішенням було заарештовано 13,1 млн швейцарських франків на рахунку, котрими розпоряджалася дружина судді.

Наразі, проводиться встановлення джерела походження коштів на зазначених рахунках. Здійснюються відповідні заходи щодо ідентифікації компаній та їх власників, які зараховували кошти на рахунки.

Матеріали щодо фінансового розслідування буде передано до Генеральної прокуратури України для здійснення відповідних процесуальних дій.