Політика
30 липня 2015
Фейгін: Питання обміну Савченко на російських ГРУшників обговорюється. Для цього є правова конструкція
Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін запевняє, що це був би на сьогодні найкращий вихід для Кремля.
news-image

Про це в коментарі каналу "112 Україна" розповів адвокат льотчиці Марк Фейгін, передає «Єдність».

Переговори, наскільки я знаю, тривають, переговори між спецслужбами, і тема обміну Савченко на Александрова, Єрофєєва обговорюється, - зазначив Фейгін.

Він також зазначив, що обмін російських офіцерів на Савченко був би кращим варіантом для Кремля, та описав механізми здійснення такого обміну.

Для цього (для обміну - прим.ред.) є правова конструкція. Справа в тому, що між Україною і Росією продовжує діяти угода про правову допомогу. Згідно з якою, за запитом України Савченко після оголошення їй вироку... можуть відправити відбувати покарання в Україні, - сказав Фейгін.

Нагадаємо, 19 травня два спецназівці ГРУ ЗС РФ Євген Єрофєєв і Олександр Александров були затримані у м. Щастя Луганської області під час штурму українських позицій. Вони отримали поранення і були доставлені у військовий госпіталь в Києві. Полонені розповіли ОБСЄ, що їх відправили в Україну на розвідку зі зброєю, але наполягали, що в боях на Донбасі російські військові не беруть участь. Міноборони РФ заявило, що Єрофєєв і Александров не є військовослужбовцями ЗС РФ.

Сьогодні, 30 липня, в Донецьку Ростовської області відбудеться попереднє слухання справи української льотчиці, депутата Верховної Ради Надії Савченко.

Українська сторона і міжнародне співтовариство вважають Савченко полонянкою РФ, яка була незаконно викрадена і вивезена на територію РФ.

Читайте також: Адвокат Савченко заявив про новий доказ її непричетності до загибелі журналістів