Події
3 серпня 2015
Німецькі депутати хочуть поїхати до анексованого Криму
Депутати Бундестагу Німеччини від фракції партії "Ліві" також розглядають можливість відвідати Крим.
news-image

Як передає «Єдність», про це повідомив депутат від німецької партії "Ліві" Олександр Ной.

Я вважаю поїздку французьких парламентаріїв до Криму правильною справою. Як обрані народом, вони повинні були показати і розповісти офіційній владі Франції, політикам, а також співтовариству про те, що там відбувається насправді. Це правильне і показове рішення. Ліва партія Німеччини має відмінності в поглядах на політику з іншими партіями в бундестазі, тому можливість відвідин Криму для нас більш прийнятна", - заявив політик.

Заступник голови комітету Ради Федерації Росії з міжнародних справ Андрій Клімов заявив, що слідом за французькими та італійськими депутатами бажання відвідати Крим висловили багато політиків Євросоюзу.

Нагадаємо, наприкінці липня депутати з Франції відвідали Крим, де поспілкувалися з політиками та місцевими жителями. Дії французьких діячів викликали критику і у Франції, і в Німеччині, і в Європарламенті.

В Україні крім політичних заяв були прийняті і конкретні правові заходи. Зокрема, Служба безпеки України повідомила, що заборонила на три роки в'їзд на територію держави французьким депутатам, які без узгодження з українською стороною відвідали територію анексованого Росією Криму.

А Генпрокуратура, як повідомив депутат Верховної Ради Георгій Логвинський, відкрила проти французів кримінальну справу за фактом порушення порядку незаконного в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

На думку експертів, всі ці поїздки європарламентарів до Криму ініціює Росія, яка певним чином мотивує окремих європейських політиків.

Читайте також: Безпольотна зона: у Росії після катастрофи припинили польоти Мі-28