Суспільство
3 серпня 2015
Альфред Кох підрахував, що весілля речника Путіна обійшлося в мільйон доларів
Цими вихідними в Росії відбулося весілля прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова з відомою російською фігуристкою Тетяною Навкою.
news-image

Увагу громадськості привернув до себе годинник нареченого, вартість якого оцінили у 37 млн рублів, передає «Єдність» з посиланням на російські джерела. 

Наречена Тетяна Навка спробувала вступитись за коханого і пояснила, що це її подарунок, вона може таке дозволити собі. Сам же Пєсков стверджує, що таких грошей не заробляє і хабарі не бере.

Російський опозиційний політик і громадській діяч Альфред Кох у своєму блозі задався питанням з цього приводу - чого всі причепились до годинника і не питають, скільки ж коштувало саме весілля "бідного" Пєскова?

По-перше, він стверджує, що готель "Батьківщина", де відбувалося святкування, "це один з найдорожчих готелів в моєму житті".

У "Батьківщині" кожен обід (без спиртного) обходився мені мінімум 50 - 70 доларів на людину. Номер коштував 1000 доларів на добу. Я вже не пам'ятаю скільки коштував джим та послуги спа, але теж рівень зрозумілий, - пише Кох.

Він також повідомляє, що ціна найдешевшого номера в готелі - 700 доларів на добу.

По-друге, політик заявив, що "кейтерінг на весіллі був з ресторану "Ле Маре".

Тобто їжу привезли з Москви. Хто був у цьому ресторані, той знає, що це дуже дорогий ресторан. Середній чек там (без випивки) теж близько 50 доларів на людину. Навіть якщо припустити, що на весіллі взагалі не бухали, то сам обід (без урахування доставки їжі літаком!) обійшовся мінімум ще в сотню тисяч доларів. Якщо Пєсков за цей обід не платив, а йому цей обід подарували, то це хабар. Якщо платив - звідки гроші? - зазначає Кох.

По-третє, шоу-програма. Відомо, що на весіллі було не менше десятка артистів.

Середній гонорар такого артиста за виступ на корпоративі - від 20 до 50 000 доларів. Візьмемо середню ціну - 30000 доларів. Разом отримуємо мінімум 300000, - підрахував Альфред Кох.

Таким чином він підсумовує, що весілля "бідного" Пєскова обійшлося мінімум 600000 доларів.

Проте в реальності, я думаю, не менше мільйона, - резюмує Кох.

І знову задається питанням, так звідки ж гроші у пана Пєскова на таку розкіш? 

Читайте також: Масштабне весілля прес-секретаря Путіна не обійшлося без скандалу