Світ
3 серпня 2015
Путін, Янукович та кримські сепаратисти "прикрасили" собою гральні карти (фото)
Президента РФ Путіна автори карт зобразили у вигляді пікового туза, а от екс-президент України Віктор Янукович зображений в колоді як пікова шістка.
news-image

У Канаді та США можна придбати гральну колоду з 52-х карт, на одній стороні яких зображені представники російської і кримської влади, а на "сорочці" - матрьошки з автоматами у вигляді "зелених чоловічків", передає  «Єдність» із посиланням на Події Криму.

Зокрема, президента Російської Федерації Володимира Путіна автори карт зобразили у вигляді пікового туза.

А от екс-президент України Віктор Янукович зображений в колоді як пікова шістка.

Звертає на себе увагу велика кількість представників кримської влади і силових структур на цих картах. Так, можна побачити главу нинішньої Ради міністрів Криму Сергія Аксьонова на піковій п'ятірці, спікера Держради Криму Володимира Константинова (п'ятірка треф), повпреда президента Росії в Криму Олега Белавенцева (бубновий валет), главу Севастопольських законодавчих зборів Олексія Чалого (п'ятірка бубон).

Крім них на картах зображені російський прокурор Криму Наталія Поклонська (дама бубон), глава МВС Криму Сергій Абісов (четвірка треф), командир кримського загону "Беркута" Юрій Абісов (трійка бубон), боєць "Беркута" (двійка треф) і "зелений чоловічок "(двійка пік).

Як повідомили автори гральних карт Юрій Сітко і Рустем Ірсей з Торонто (Канада), кошти від їх продажу перераховуються на допомогу нужденним кримчанам, а також українським військовим, постраждалим на Донбасі, де проводять антитерористичну операцію.

Вони уточнили, що це соціальний проект, придуманий і втілений в минулому році в Канаді з метою "зібрати кошти на допомогу Україні в її боротьбі за незалежність, а також українським військовим та їхнім сім'ям".

Вартість однієї колоди - це вартість пакету Celox, препарату для зупинки кровотечі, який необхідний українським військовим на полі бою, - зазначають автори.