Події
4 серпня 2015
ОБСЄ заявила про наявність російських десантників у Донбасі
Під час перевірки військового об’єкту на території "ДНР", спостерігачі ОБСЄ зафіксували озброєну людину, яка стверджувала, що вона належить до російських збройних сил.
news-image

Як повідомляє «Єдність», спостерігачі спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі зафіксували на непідконтрольній Україні території Донецької області російських військовослужбовців без розпізнавальних знаків.

Озброєний чоловік, який охороняє об’єкт, що належить бойовикам, стверджував, що він та інші присутні є службовцями 16-ї повітряно-десантної бригади з Оренбурга", - йдеться у звіті місії ОБСЄ, опублікованому на сайті організації.

За даними СММ, розмова співробітників місії з можливим російським десантником сталася у неділю, 2 серпня, під час планової інспекції місць зберігання важкого озброєння, відведеного з передової згідно з мінськими домовленостям.
Водночас, згідно з даними з відкритих джерел, такого підрозділу як 16-а повітряно-десантна бригада в Оренбурзі не існує.

Крім того, у своєму останньому звіті спостерігачі ОБСЄ зафіксували поранених цивільних жителів Горлівки внаслідок артилерійського обстрілу. У травматологічній лікарні № 2, головний лікар підтвердив працівникам місії, що п'ятеро цивільних осіб були поранені і госпіталізовані другого серпня.

Командир одного з підрозділів Збройних сили України, також повідомив місії про трьох солдатів, які також отримали поранення внаслідок обстрілу з важкої зброї.

Читайте також: Бойовики поранили командира 128-ї бригади під час обстрілу Станиці Луганської та Кримського