Події
4 серпня 2015
Лукашенко: Україна сама винна в питанні відокремлення Криму
За словами президента Білорусі, якби хтось захотів відібрати частину території його країни, білоруси б воювали за "кожен шматочок землі".
news-image

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна "сама винна" у ситуації щодо возз'єднання Криму з Росією, передає «Єдність» із посиланням на РИА новости.

Я ситуацію знаю більш глибоко. Не треба було підставлятися. Може, завтра хтось захотів би відрізати шматок Полісся. Ви уявляєте, якою була б моя реакція і нашого народу? Ми б воювали за кожен шматочок землі, - заявив Лукашенко в інтерв'ю недержавним ЗМІ.
Я Турчинову сказав: Якщо це ваша земля, то чому ви за неї не воювали? Тим більше, що там було багато українських військ. Чому не воювали? Що, визнали, що це не ваша земля? - запитав Лукашенко.

Лукашенко неодноразово заявляв, що Крим фактично вже не є українською територією. Однак офіційно Мінськ не робив заяв про своє визнання Криму за Росією.

Втім, Білорусь відмовилася від підписання підсумкової декларації ризького саміту "Східного партнерства" у травні з формулюванням про "анексію" Криму.