Політика
4 серпня 2015
Військовий кабінет зібрано для розробки плану на випадок ескалації конфлікту
Президент України Петро Порошенко проводить Військовий кабінет Ради національної безпеки і оборони, на якому учасники обговорюють ситуацію на Донбасі і координацію подальших дій.
news-image

Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає «Єдність» з посиланням на "Главком".

Президент зазначив, що, враховуючи зростання кількості обстрілів терористами українських позицій в зоні проведення антитерористичної операції, необхідно визначити стратегію, узгодити і скоординувати подальші дії.

Нам потрібно чітко визначити план посилення оборони на випадок ескалації конфлікту, - сказав Порошенко.

Глава держави зазначив, що Україна неухильно дотримується взятих зобов'язань у Мінську. Президент підкреслив, що "фейкові" вибори, які бойовики планують провести на окупованих територіях Донецької та Луганської області 18 жовтня та 1 листопада, можуть повністю зруйнувати Мінські домовленості.

Президент звернув увагу на необхідність активізації взаємодії з ОБСЄ та забезпечення ефективної діяльності Спільного центру з контролю і координації, щоб створити умови для безперебійного моніторингу режиму припинення вогню та уникнення випадків недопуску інспекторів ОБСЄ в зони відведення важкої техніки і артилерії.

Порошенко нагадав, що вчора завершилися переговори Тристоронньої контактної групи в Мінську, на якому Україною був спланований план відведення на 15 км артилерійських систем калібру менш 100 мм, танків і гранатометів.

Це та зброя, яку противник використовував проти українського війська попередні тижні, - до тих пір, коли на цьому тижні почала використовуватися артилерія великого калібру, - зазначив Президент.

Військовий кабінет РНБО також планує обговорити гуманітарні та економічні питання, зокрема створення підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо кордону, яка має розпочати «процес імплементації пункту Мінських домовленостей - відновлення контролю над неконтрольованим ділянкою україно-російського кордону та виведення іноземних військ з української території».

Читайте також: Порошенко терміново скликав засідання Військового кабінету