У Росії вважають, що Гребенщиков після концертів в Україні "вмер для російських глядачів"
Проти відомого російського рок-музиканта Бориса Гребенщикова в Росії розгортається цькування за його виступи в Україні, подібно до істерії навколо інших виконавців - Андрія Макаревича і Земфіри.
news-image

Приводом для такої реакції стала звістка, що Борис Гребенщиков, давши концерти в Києві, заїхав до Одеси, де зустрівся c Михайлом Саакашвілі, повідомляє «Єдність» з посиланням на fakty.ua

Відомо, що Гребенщиков неодноразово висловлювався проти конфлікту між Росією та Україною. У березня 2014 року разом з В'ячеславом Бутусовим, Юрієм Шевчуком і Максимом Леонідовим він опублікував відеозвернення, в якому закликав до миру між двома країнами. Свою думку про політику і політиків Гребенщиков висловлює в піснях. Особливим став останній альбом співака "Соль", який, як вважають критики, "пронизаний болем, пронизаний люттю, пронизаний сумом".

У спілкуванні з публікою музикант намагається обходити гострі кути, щоб не провокувати незгодних. На концертах у Києві Гребенщиков жодного разу не дозволив собі когось образити чи внести будь-який розкол до лав своїх шанувальників. Проте він завжди підкреслює несприйняття політики диктаторства і насильства, при цьому завжди залишаючись патріотом своєї країни.

Але зустріч в Одесі викликала бурю обурення на батьківщині співака, в Росії.

Депутат Держдуми Олексій Журавльов заявив, що Гребенщиков, звичайно, зробив величезний внесок у розвиток російської культури, але така витівка музиканта не має прощення і йому не місце в пантеоні видатних музикантів країни. 

Я боюся, що і рок-н-рол помер, і Боря вмирає для наших глядачів. Але це його вибір. Якщо хочеш лізти в політику, то це жорстка річ. Будь готовий до того, що там не всі в білих рукавичках, і не вся сцена аплодує, а є й зовсім інше. Якщо ж ти вписався в політику, Земфіра там, Макаревич, який вирішив своїми діями грати і в політичні ігри, це може закінчитися погано. І воно закінчиться погано для них, тому що вони будуть викреслені з історії РФ як видатні музиканти, - пояснив він.

Сам Борис Гренбенщиков на таку заяву поки ніяк не відреагував.

Читайте також: Саакашвілі зустрівся з відомим російським музикантом Борисом Гребенщиковим