Світ
5 серпня 2015
Церква заборонила ходити до причастя Президенту Польщі
Президент, депутати та сенатори мусять сповідатися, змінити свою думку щодо штучного запліднення та публічно про це повідомити.
news-image

Юридична рада Єпископату Польщі у спеціальному комюніке повідомила, що не відлучатиме від Церкви тих депутатів і сенаторів, котрі голосували за ухвалення закону про штучне запліднення, та президента Броніслава Коморовського, який цей закон підписав, передає «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.

Йдеться про прийняття польським парламентом закону про регламентацію процедур, пов’язаних з дофінансуванням штучного запліднення державною службою охорони здоров’я, та визначенням долі заморожених зародків, які постають в результаті процедури.

Католицька церква послідовно виступає проти процедури штучного запліднення, вважаючи її втручанням в Божий промисел та негуманною відносно ненароджених дітей та споживацькою з точки зору батьків.

Хоч політиків, які підтримали закон, не відлучають від Церкви, їм однак заборонено приймати причастя – головний символ участі мирян у церковному житті. Президент, депутати та сенатори, які були причетні до закону, мусять сповідатися, змінити свою думку щодо штучного запліднення та публічно про це повідомити.

Церква завжди захищає гідність людини. Закон про штучне запліднення ціною народження однієї дитини позбавляє життя інших дітей, зародки яких з’являються під час процедури. Вона порушує недоторканність людського життя від зачаття до натуральної смерті. Політики, голосуючи за закон, пішли проти фундаментальних правил Церкви і мають за це відповісти, – наголосив речник Єпископату, ксьондз Павел Ритель-Андріанік.

Церковні ієрархи підкреслюють – чи дозволяти конкретному політику йти до причастя, вирішує єпископ у відповідній єпархії, а не пересічний священик. 

Читайте також: Дочка Нємцова віддасть 700 тисяч євро на допомогу українцям