Світ
6 серпня 2015
Бойовики "ІД" стратили 19 жінок за відмову від секс-джихаду
Національність убитих не називається.
news-image

Бойовики «Ісламської держави» стратили 19 жінок за відмову вступити з ісламістами в статевий зв'язок. Про це повідомляє The Daily Mail з посиланням на офіційного представника Демократичної партії Курдистану, передає  «Єдність».
За його словами, заручниць тримали в іракському місті Мосул, захопленому ісламістами в минулому році. Національність убитих не називається.
Нагадаємо, 4 серпня спеціальний представник генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства у конфліктах Зейнаб Бангура підтвердила, що бойовики "ІД" поширили прайс-лист на рабів - захоплених жінок і дітей.

Дівчатами торгують, як нафтою. Кожну можуть продавати і купувати по п'ять-шість чоловіків. Іноді бойовики продають дівчаток їх сім'ям за тисячі доларів, - повідомила Бангура.

За її словами, хлопчики і дівчатка у віці від року до дев'яти років стоять 165 доларів, підлітки у віці від 11 до 16 років - 124 долари.

У квітні цього року Бангура повідомила, що «екстремісти використовують сексуальне насильство як засіб терору» на підконтрольних їм територіях відносно релігійних, етнічних і сексуальних меншин.
Відомо, що терористична організація «Ісламська держава» влітку 2014 захопила частину територій Іраку і Сирії і проголосила там халіфат.

Для довідки: Поняття «секс-джихад» (джихад аль-ніках) виникло в 2013 році. Тоді ваххабітський проповідник із Саудівської Аравії Мухаммад аль-Аріф закликав сунніток приїжджати до Сирії, щоб «допомогти повстанцям боротися з режимом Башара Асада», надаючи бійцям сексуальні послуги. Аріф стверджував, що «секс-волонтерство забезпечить мусульманкам місце в раю». Добровільно до бойовиків "ІД" приїжджають сотні сунніток з різних континентів. При цьому ісламісти захоплюють у полон сотні християнських та езидських жінок, змушуючи їх вступати в інтимний зв'язок з екстремістами.

Читайте також: В ІДІЛ існує прайс-лист на рабів - ООН