Українська художниця Надія Антонець створила серію портретів із зелені та спецій (фото)
Серія портретів з кропу, базиліка, чаю, салату, ароматних трав і насіння отримала назву «Борода»
news-image

На портретах зображені друзі й знайомі художниці: лідер гурту "Вагоновожаті" Антон Слєпаков, художники Іван Смесюк і Олександр Комяхов, режисер Антон Петрусевич, волонтер і боєць "Правого сектора" Володимир Регеша, редактор Cultprostir і музикант Альберт Цукренко - всього 14 портретів, інформує «Єдність».

Джерелом натхнення для проекту став шеврон «Укроп» автор якого - Андрій Єрмоленко, його художниця теж зобразила в серії одним з перших. 

"Після того, як українців почали називати "Укроп", і Андрій Єрмоленко створив шеврон «Укроп». Для дизайнерського конкурсу розважалася, і на портрет Шевченка, виклала вуса зі свіжого кропу, а далі вже почала розвивати ідею" - розповіла Надія про зародження думки.

Героїв для нової роботи Антонець вибирає відштовхуючись від особистих симпатій, бо вся серія замислювалася для Facebook, просто щоб підняти настрій собі та друзям. 

За словами Надії, ці роботи: 

"знак любові, симпатії, підтримки, поваги людям, з якими я особисто знайома, яскравим, харизматичним, талановитим, творчістю і особистістю яких я захоплююся, які надихають, живуть і працюють в Україні та для України."

На більшості картин зображені чоловіки з бородою, оскільки це можна фактурно і цікаво обіграти на матеріалі. На один портрет йде, приблизно, один день. Матеріали художниця вибирає спонтанно, наприклад, брюнетів часто викладає чимось темним як чай, кава, кориця; шатенів - зеленню; блондини - гірчиця, лаванда, троянда. Надія намагається враховувати й характер героя додаючи перець або навпаки м'яту.

У планах у художниці серія "Жінки".