Суспільство
12 серпня 2015
Недипломатична розмова: Лавров матюкався під час зустрічі з представниками Саудівської Аравії (ВІДЕО)
У мережі з'явилося відео з матами Лаврова на зустрічі з главою МЗС Саудівської Аравії.
news-image

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров продемонстрував знання "недипломатичної лексики" під час вчорашньої зустрічі з міністром закордонних справ Саудівської Аравії Аделем аль-Джубейр, повідомляє «Єдність» з посиланням на Киевправду.

Принаймні про це свідчить відео, яке з'явилося сьогодні в інтернеті і активно поширюється користувачами соціальних мереж. На кадрах з вчорашньої прес-конференції дипломатів видно, як Лавров під час виступу саудівського міністра закордонних справ тре чоло, а потім під ніс собі шепоче: "Дебіли, бл*".

Правда, що саме своїм емоційним висловлюванням хотів сказати російський дипломат, невідомо.

Під час вчорашньої зустрічі він разом з міністром Аделем аль-Джубейр обговорювали ситуацію в Сирії і долю президента Башара Асада, якого підтримує Москва. Але Ер-Ріяд виступає за відсторонення від влади сирійського президента, проти режиму якого вже чотири роки триває громадянська війна. Однак Саудівська Аравія і Росія не подолали розбіжності в сирійському питанні.

Головною причиною виникнення "Ісламської держави" були дії Асада, - сказав глава МЗС Саудівської Аравії Аделем аль-Джубейр.

Росія ж наполягає на створенні міжнародної коаліції для боротьби з "ІД". За словами Лаврова, всі питання повинні вирішуватися самими сирійцями, урядом і опозицією

Читайте також: Лавров поскаржився на санкції і на Захід колезі зі Сходу