Україна
13 серпня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: обстріли в зоні АТО, смерть Єремеєва та змагання по танковому біатлону.
news-image

Вночі бойовики рекордно обстріляли позиції сил АТО.

Незаконні бандформування суттєво збільшили кількість обстрілів позицій сил АТО із застосуванням практично усіх видів озброєння.

Загалом, минула доба знову відзначилась найбільшою кількістю обстрілів наших позицій за останні тижні. 12 серпня російсько-терористичні війська 152 рази порушили режим припинення вогню. З них більшість - 102 випадки зафіксовано на Донецькому напрямку. Також слід додати, що лише вчора, вздовж лінії розмежування, противник 20 разів використовував артилерію, 32 – міномети, 15 – реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град», 100 – гранатомети і стрілецьку зброю, повідомляють у прес-центрі.

 

Поплічники терористів спокійно гуляють Києвом.

Відомий український блогер під ніком pauluskp розмістив у мережі матеріал про те, наскільки вільно себе почувають зрадники Батьківщини.

Зустріч луганчан в Києві. Один поїхав після захоплення міста російськими окупантами і їх посібниками, а інші, працюючи на окупантів, приїхали в Київ "погуляти". Ну, захотілося їм морозиво поїсти на бандерівському Хрещатику, в безпосередній близькості від кривавої київської хунти, - написав pauluskp.

 

Бойовики намагаються помститися за поразку під Старогнатівкою.

Активно обстрілюються позиції українських військових.

"Тривають інтенсивні бойові дії на Маріупольському напрямку. У трикутнику Докучаєвськ - Комсомольське - Тельманове ворог зосередив значні сили і важку військову техніку",- йдеться у повідомленні.

 

У прес-службі Єремеєва підтвердили смерть депутата.

Керівник депутатської групи "Воля народу" Ігор Єремеєв серйозно травмувався під час верхової їзди 26 липня. 

На 48-му році пішов із життя Ігор Миронович Єремеєв", — йдеться в повідомленні прес-служби.

 

Бойовики запросили українських військових на змагання.

В самопроголошеній "ДНР" вирішили запросити Україну взяти участь у танковому біатлоні.

За інформацією, в так званій "ДНР" вирішили вперше провести змагання по танковому біатлону. Повідомляється, що в змаганнях приймуть участь екіпажі самопроголошених "ДНР" та "ЛНР".

 

Захарченко підписав власний закон про вибори, згідно з яким балотуватися не зможе ніхто.

Ватажок терористичної організації Олександр Захарченко підписав власний закон "Про місцеві вибори".

Право бути обраними при проведенні місцевих виборів мають дієздатні громадяни "ДНР", які досягли на день проведення виборів 18 років, що проживають на території "Донецької Народної Республіки" останні 10 років", - сказано в законі.

Автори "закону", судячи з усього, навіть не замислювалися над тим, що не визнана жодною державою недореспубліка існує лише рік.