Мінкульт попереджає: за участь у Koktebel Jazz Party в Криму музикантам заборонять в'їзд до України
Міністерство культури України опублікувало повний список артистів, які підтвердили свою участь у цьому фестивалі.
news-image

Про це зазначено на сайті міністерства, передає «Єдність».

У зв’язку із намірами діячів культури – громадян іноземних держав відвідати окуповану територію АР Крим для участі в так званому «Koktebel Jazz Party» Міністерство культури України звертає увагу на те, що така поїздка не погоджена з українською стороною, - попереджають у міністерстві.

У разі порушення встановленого Порядку в'їзду на окуповану територію Криму до порушників будуть застосовані визначені законодавством України обмеження, зазначено у повідомленні.

Прибуття іноземних діячів культури на цей захід матиме прямий наслідок у вигляді заборони їхнього в`їзду на територію України, — наголосив міністр культури В`ячеслав Кириленко.

Також на сайті опублікований список заявлених в цьому фестивалі іноземних артистів, серед яких є такі відомі російські виконавці, як Лариса Доліна, Ігор Бутман, Енвер Ізмайлов тощо.

Проте Міністерство культури України висловлює подяку за повагу до українського законодавства гурту De Phazz та Артуро Сандовалю, які відмовились від участі в так званому «Koktebel Jazz Party».

Раніше повідомлялось, що цей фестиваль у Криму організовує російський журналіст і пропагандист Дмитро Кисельов.

Нагадаємо, справжній міжнародний фестиваль «Джаз Коктебель –2015» відбудеться 23-30 серпня у селищі Затока Одеської області. Участь у фестивалі, що проходитиме вже в тринадцяте, візьмуть багато відомих музикантів з України, Європи та США.

Читайте також: Пропагандист Кисельов організовує в Криму фестиваль Koktebel Jazz Party