Україна
20 серпня 2015
Розробники PayPal і WhatsApp народилися і виросли в Україні - МЗС
Дипломатичне відомство продовжує проект "Розкажи світові про Україну".
news-image

До 24 річниці незалежності України Міністерство закордонних справ розпочало проект "Розкажи світові про Україну", у рамках якого щодня публікує цікаві та корисні факти про Україну передає «Єдність».

У черговому повідомленні дипломатичне відомство поділилося фактами щодо наукових досягнень українців.

У 1950 році в Києві під керівництвом академіка Сергія Лебедєва було створено першу в СРСР і континентальній Європі Малу електронну обчислювальну машину „МЭСМ”.

У 1930-х роках під керівництвом видатного українського науковця Євгена Патона було створено вітчизняний спосіб автоматичного зварювання під флюсом. Його впровадження на машинобудівних підприємствах значно підвищило продуктивність праці та якість техніки, - йдеться в повідомленні.

Крім того, дипломатичне відомство зазначає, що наразі наукове надбання сучасної України є досить різноманітним - від комплексу унікальних телескопів до полігону випробувань опор високовольтних ліній електропередач та лазерних станцій спостережень супутників Землі.

Україна володіє потужним науковим потенціалом. Щороку українці патентують 10-15 тис. винаходів та ідей.

Розробники таких додатків, як PayPal (Макс Левчін) і WhatsApp (Ян Кум), народилися і виросли в Україні, - повідомляє МЗС.

Читайте також: Пам’ятники відомому українському поетові Тарасу Шевченку розташовані у 35-ти державах - МЗС