Події
21 серпня 2015
Бойовики обстрілами знеструмили п'ять станцій, що подають воду на окуповані території
В результаті обстрілу знеструмлені 5 фільтруючих станцій, що подають воду на території, підконтрольні "ДНР" у Донецькій області.
news-image

Як передає «Єдність», про це повідомили у громадській організації "Оборона Маріуполя" на сторінці в Facebook.

"Зараз в результаті обстрілів знеструмлені п'ять фільтруючих станцій КП "Компанія Вода Донбасу": Горлівська фільтруюча станція, що подає воду у Горлівку та Дзержинськ, Червоноармійська фільтруюча станція, яка займається водопостачанням до Красноармійська, Селидове, Добропілля, Димитрове, а також Анадольська фільтруюча станція, що відповідає за Волноваху та Докучаєвськ", - написали активісти.

За даними "Оборони Маріуполя", зараз є проблеми з питною водою та подачею її споживачам на Єнакіївській фільтруючій станції. Через пошкодження каналу Сіверський Донець - Донбас, забір води на фільтруючу станцію проводиться з резервного водосховища.

Крім того, стало відомо, що у "ДНР" відсутній хлор для фільтруючих станцій, у зв'язку з чим подача води населенню без очисного процесу призведе до продовольчого отруєння в разі її вживання населенням Шахтарська, Тореза та Сніжного.

Запасів води у водосховищах достатньо для безперебійної подачі ще протягом чотирьох тижнів.

Читайте також: У ДонОДА заявили, що виборів 29 листопада в Маріуполі не буде