Світ
21 серпня 2015
В ООН стурбовані сексуальним насильством та торгівлею органами дітей-інвалідів в Україні
Близько 6% усього населення України є інвалідами, багато з них живуть у спеціальних інтернатах.
news-image

Як передає «Єдність», про це повідомили у центрі новин ООН із посиланням на доповідь України, підготовленому для Комітету ООН з прав інвалідів.

У країні інвалідами є близько шести відсотків всього населення. На сесії Комітету з тривогою зазначалося, що багато з них живуть у спеціальних інтернатах і позбавлені тепла і турботи, - стверджують у повідомленні ООН. - Допомога по інвалідності в 40 євро не дозволяє оплачувати витрати на освіту та інші послуги".

Експерти також висловили тривогу у зв'язку з порушеннями прав дітей, що містяться в інтернатах, включаючи сексуальне насильство і торгівлю органами. За їх інформацією, дітей-інвалідів часто кидають на призволяще, особливо в зонах конфлікту.

Окрім того, експерти вітали прийняття в 2012 році Національного плану дій по здійсненню Конвенції про права інвалідів в Україні. 

Уповноважений з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич заявив під час засідання Комітету, що в даний час через конфлікт на сході України особи з інвалідністю зіткнулися з неймовірними труднощами. 

Читайте також: "У екс-прокурора Піскуна - фальшиві штампи у паспорті", - Лещенко