Події
21 серпня 2015
Армія КНДР приведена в повну бойову готовність
Напередодні Північна та Південна Кореї обмінялись артилерійським вогнем на кордоні.
news-image

Як повідомляє «Єдність» з посиланням на службу ВВС, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав привести збройні сили в повну бойову готовність.

За повідомленням ЗМІ Північної Кореї, у четвер відбулось засідання Центрального військового комітету ЦК Трудової партії Кореї.

Кім Чен Ин на засіданні заявив, що країна перебуває у "стані напіввійни". Він наказав військам бути "повністю готовими до будь-яких військових операцій в будь-який час".

Нагадаємо, Пхеньян погрожував застосувати силу, якщо Сеул не припинить пропагандистські трансляції в прикордонній зоні.

Північна Корея і раніше робила подібні заяви при підвищенні напруги між країнами. Як відзначає кореспондент ВВС у Сеулі Стів Еванс, така агресивна риторика Пхеньяна вже стала ритуалом, але на цей раз його мова жорсткіша, ніж зазвичай. До того ж войовничі заяви зазвичай супроводжуються артилерійськими обстрілами.

У четвер війська КНДР на кордоні випустили снаряд по території Південної Кореї. У відповідь Південна Корея здійснила артилерійський постріл. Про постраждалих не повідомлялось. Після взаємних артобстрілів влада Південної Кореї наказали евакуювати мешканців районів, прилеглих до західного кордону з КНДР.

Читайте також: КНДР погрожує розпочати війну, якщо Сеул не відключить гучномовці