Політика
22 серпня 2015
Керрі з нагоди Дня незалежності України запевнив у налаштованості США сприяти припиненню війни на Донбасі
Секретар Державного департаменту США Джон Керрі з нагоди 24-ї річниці Дня незалежності України запевнив у налаштованості Сполучених Штатів сприяти припиненню кровопролиття на Донбасі.
news-image

Про це йдеться у привітальному зверненні Керрі до українського народу від імені президента США Барака Обами та американського народу, передає УНІАН.

Держсекретар відзначає, що Сполучені Штати були непохитним партнером та другом України з дня прийняття Верховною Радою Акта про незалежність у 1991 році. "Впродовж двох десятків років, ми підтримували зусилля ваших громадян у побудові сильної, стабільної та демократичної країни. Незважаючи на величезні труднощі, ви досягли визначних успіхів у просуванні до цієї мети. Ви виступили проти деспотичного режиму, корумпованої бюрократії та агресивного сусіда - все заради вільного, демократичного та процвітаючого майбутнього", - наголошує Керрі.

На його переконання, стійкість України допомогла заслужити друзів та прихильників у всьому світі. У цьому зв`язку, Керрі зазначив, що США особливо підтримують рішучу налаштованість України провести внутрішні реформи. Він згадав про свій останній візит до Києва у лютому, коли президент України Петро Порошенко, прем`єр-міністрАрсеній Яценюк та міністр закордонних справ Павло Клімкінвідзначили зусилля української влади з викорінення корупції, реформування судової системи та енергетичного сектору, вирішення проблем у фінансовому секторі та покращенні бізнес-клімату.

"Я впевнений, що дружба між нашими країнами продовжуватиме зростати. Разом ми будемо підтримувати право ваших громадян обирати ваш власний шлях, вільний від зовнішнього примусу. Разом ми будемо домагатися припинення конфлікту та кровопролиття шляхом повного впровадження Мінських протоколів", - наголосив Керрі.

Підсумовуючи, Секретар Держдепартаменту зазначив, що спільними зусиллями, обидві країни, забезпечать, щоб Україна була вільною державою для продовження важливої роботи зі зміцнення її політичних, економічних та культурних інституцій.