Україна
22 серпня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: активізація ДРГ, "Правий сектор" у складі СБУ та вибори на Донбасі.
news-image

Бойовики знищують склади боєприпасів української армії.

Під Горлівкою активізувалися диверсійно-розвідувальні групи.

Нагадаємо, що сепаратистські сайти повідомили про те, що нібито внаслідок необережного поводження з вогнем на позиціях ЗСУ стався черговий випадок самозаймання з подальшою детонацією боєприпасів.

Боєць повідомив, що на їхній ділянці (пмт Зайцево, що біля Горлівки) справді мали місце вибухи та підриви боєкомплекту у артилеристів, однак це було не самозаймання, а результат дії ДРГ та обстрілів ворожої артилерії.

 

 

"Становище ЗСУ на відрізку української оборони біля Горлівки є критичним",- бійці.

Бійцям не дозволяють стріляти по позиціям бойовиків.

За словами джерела, 21.08.2015 року в смт Зайцево на подвір'я місцевої школи зайшло близько 20 одиниць військової техніки (вантажні автомобілі). Саме там розташувалися й бойовики. Боєць розповів, що корегувальник ЗСУ спостерігав вхід колони і надав точні координати артилеристам, однак українським бійцям категорично заборонили відкривати вогонь. Після розвантаження машини були сховані у дворах населеного пункту.

 

"Миру не буде, доки не буде перемоги",- Парасюк.

Нардеп прокоментував ситуацію на лінії розмежування.

За словами нардепа, в Приазов'ї йде війна.

"Що саме зараз там відбувається - я не знаю, бо мене там нема. І якби я був там, також би цього не знав, бо я не військовий генерал, якому доповідають, що насправді відбувається.",- зазначив депутат.

 

Ярош прокоментував приєднання бійців "ПС" до центру спеціальних операцій "Альфа".

Ярош розповів, чому бійці "Правого сектору" стають СБУшниками.

За словами Яроша, вони досягли домовленостей з СБУ, тому частина бійців організації приєднається до центру спеціальних операцій "Альфа".

Лідер "Правого сектору" наголосив, що повністю порозумівся у цьому питанні з відомством.

"Наші бійці будуть воювати - саме такі гарантії я отримав від керівництва СБУ. Бо всі розуміють, що у нас добровольці і в тилу вони сидіти не будуть.",- наголосив Ярош.

 

"Виборам на Донбасі бути!",- Порошенко.

Президент поставив крапку в питанні проведення місцевих виборів в Донбасі.

За словами Порошенка, наразі немає жодних перешкод для проведення місцевих виборів на територіях, звільнених від бойовиків.

"Якщо сьогодні спільна і скоординована робота України та коаліції, яка підтримує Україну з усього світу, призведе до того, що ми змусимо виконувати мінські угоди і російську сторону, вибори мають бути проведені" , - наголосив він.