Інтернет
25 серпня 2015
У Росії почалось блокування російськомовної версії "Вікіпедії"
Російські користувачі повідомляють, що доступ поки що є як через стаціонарний, так і через мобільний зв'язок.
news-image

За вказівкою Роскомнадзора, провайдери розпочали блокування доступу до "Вікіпедії" для російських користувачів, передає «Єдність» із посиланням на ТАСС.

Втім, московські користувачі повідомляють, що доступ є як через  стаціонарний, так і через мобільний зв'язок.

Раніше в релізі відомства зазначалося, що "Роскомнадзор направив на блокування операторами зв'язку одну сторінку сайта російськомовної "Вікіпедії", що містить заборонену інформацію про наркотичну речовину".

Дії по переміщенню зазначеної статті на іншу URL-адресу, вжиті раніше адміністрацією російського сегмента інтернет-енциклопедії, не обмежили доступ користувачів до інформації, - підкреслили у відомстві.
Протиправний характер розміщеної у "Вікіпедії" інформації, підтверджений експертизою й відповідним рішенням ФСКН РФ ( Федеральна служба з контролю за обігом наркотиків - ред.), - заявили в Роскомнадзоре.

Рішення Роскомнадзора заблокувати доступ до сторінки "Вікіпедії", що містить інформацію про способи приготування наркомісткої речовини, "вдарить" по всьому ресурсу, вважає директор некомерційного партнерства "Вікімедіа РУ" Володимир Медейко.

"Вікіпедія" використовує захищений протокол, який не дозволяє провайдерам визначати, які сторінки користувач читає, які дані передає, отримує. Доступу не буде у користувачів по всіх сторінках ресурсу, - пояснив Медейко в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва".