Події
25 серпня 2015
У Криму поліція затримала трьох осіб за фото з прапором України (ФОТО)
У Керчі в анексованому Росією Криму поліція затримала трьох осіб за фотографію з прапором України.
news-image

Про це повідомила мати одного з затриманих, повідомляє «Єдність» з посиланням на Українську правду.  

За словами жінки, два хлопці й дівчина о 7.00 ранку 24 серпня вирішили зробити фото з прапором України на горі Мітрідат у центрі Керчі та виклали все у соцмережі з привітаннями зі святом. Так молоді люди хотіли відзначити День незалежності України.

У той час, коли вони фотографувалися з розгорнутим прапором України, під'їхала поліція й затримала всіх трьох, за використання нецензурної лексики. Після складання протоколу поліція доправила їх у будівлю суду, повідомила жінка.

За словами затриманих, у поліції їм повідомили, що причина затримання – прапор України й футболка з тризубом і проукраїнським написом.

Того ж дня суд виніс вирок за статтею 20.1 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ (порушення громадського порядку). Одному з хлопців присудили 15 діб арешту, іншому – 1000 рублів штрафу.

Розгляд справи дівчини перенесено на 25 серпня, оскільки 24 серпня одна зі свідків звинувачення, після попередження про відповідальність за дачу неправдивих свідчень, заявила, що сама нічого не бачила і про подію їй розповіли.

Читайте також: Український руфер підняв державний прапор на вулкан Кібо в Африці