Сьогодні - день народження у першого Джеймса Бонда - актора Шона Коннері
Акторові виповнилося 85 років.
news-image

Сьогодні святкує день народження перший виконавець ролі суперагента Джеймса Бонда, Шон Коннері. Акторові виповнилося 85, передає  «Єдність».

Шон Коннері (повне ім'я Томас Шон Коннері) народився 25 серпня 1930 в Единбурзі (Шотландія, Великобританія). У 13 років, щоб допомогти батькам, кинув школу і влаштувався працювати.
Після того, як в 1953 р він зайняв третє місце на конкурсі "Містер Всесвіт" у Лондоні, його стали запрошувати на другорядні ролі в різних телепроектах.
У 1958 році він дебютував на великому екрані, зігравши одну з головних ролей в мелодрамі "В інший час, в іншому місці". Однак популярність прийшла до нього, коли на екрани вийшла картина "Доктор Ноу", що поклала початок серії фільмів про британського секретного агента 007 - Джеймса Бонда. Згодом він зіграв ще в п'яти фільмах "бондіани".
Всього за свою кар'єру актор знявся в більш ніж 70 фільмах. Остання картина з його участю вийшла в 2003 р. - "Знайти Форрестера". 
Діяльність Коннері відзначена низкою нагород. Він є володарем трьох премій Британської академії кіно і телевізійних мистецтв БАФТА. У числі іноземних нагород - американські кінопремії "Оскар", "Золотий глобус", "Золотий лев" та інші.
У 2000 році королева Великобританії Єлизавета II подарувала йому титул сера.
У 1989 році, коли акторові було 59 років, американський журнал Рeople визнав його найсексуальнішим чоловіком, а в 1999 р. - найсексуальнішим чоловіком XX століття. 

Читайте також: Мій роман із хатньою робітницею - це помилка, - Шварценеггер