Події
26 серпня 2015
На Донеччині підлітки гралися гранатою, правоохоронці встигли запобігти трагедії (фото)
Співробітники міліції прибули на місце, коли троє підлітків намагалися привести у дію боєприпас до підствольного гранатомета.
news-image

25 серпня близько 21.00 співробітники Димитрівського міськвідділу міліції отримали оперативну інформацію про те, що підлітки знайшли 3 гранати до підствольного гранатомета і намагалися їх підірвати. Про це повідомили у прес-службі ГУМВС України в Донецькій області, передає «Єдність».

На місце негайно була направлена ​​слідчо-оперативна група. Правоохоронці встигли вчасно: хлопчики віком 12-14 років якраз займалися одним з боєприпасів. Граната вже мала механічні пошкодження і могла вибухнути у будь-який момент. Міліціонери забрали у дітей небезпечну «іграшку».

Намагаючись з'ясувати, де знаходяться ще 2 вибухонебезпечні предмети, оперативники несподівано отримали опір. Діти вперто не хотіли говорити, куди вони заховали решту гранат. Діалог тривав весь вечір і продовжився з 7-ої ранку наступного дня.

Разом з батьками підлітків, які активно допомагали міліції, в ході довгої бесіди правоохоронцям вдалося домогтися від хлопчиків правди.

Друга граната була виявлена ​​в лісопосадці, недалеко від місця проживання одного з хлопців. Третю гранату, за словами одного з батьків, він сам забрав у сина і знищив шляхом підриву. Ця інформація перевіряється, - повідомляє прес-служба.

Вилучені гранати направлені на експертизу. Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) КК України. 

Читайте також: У Києві на дитячому майданчику знайдена граната