Події
26 серпня 2015
Прокуратура проситиме максимальні строки для російських військових
Прокуратура проситиме суд, аби той призначив максимально можливий термін ув'язнення для російських спецпризначенців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, яких затримали на Донбасі в травні.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це сьогодні на брифінгу розповів головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Вчора, за участю адвокатів завершено розслідування щодо цих двох військовослужбовців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова, яких підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу України", - заявив Матіос. - Їх звинувачують у організації, участі та здійсненні агресивної війни проти України, переміщенні поза митним контролем озброєнь і боєприпасів, зберіганні і передачі вогнепальної зброї, сприянні діяльності терористичної організації та вчиненні теракту, який призвів до загибелі українських військовослужбовців.

За словами прокурора, можна навіть не сумніватися, що український суд визнає військових винними. А прокуратура проситиме максимальну санкцію за всіма статтями за сукупністю складу злочину.

Крім цього, Матіос додав, що протягом найближчих місяців українські суди винесуть близько 15 обвинувальних вироків щодо російських військовослужбовців, які брали участь у війні на Донбасі.

 

Читайте також: Розслідування відносно російських спецназівців завершено - Матіос