Київ
26 серпня 2015
Кличко відкрив новий дитсадок у Солом’янському районі столиці
Приміщення було повернене до комунальної власності.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко відкрив дошкільний навчальний заклад № 383 у Солом’янському районі столиці, передає  «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

Сьогодні відкриваємо ще один дитсадок №383 у Солом’янському районі столиці. Вчора відкрили по вул. Драгоманова. Більше 15 років садок на Солом’янці використовувався не за призначенням. Ми повернули приміщення до комунальної власності, зробили ремонт, добудували заклад і більше, ніж вдвічі збільшили площу дитсадка. Було два поверхи – стало три. Було 1000 м кв. – стало 3000 м кв. Раніше сюди ходили 100 дітей, тепер садочок можуть відвідувати майже 200 маленьких киян, – сказав мер.

Віталій Кличко повідомив, що близько 50 дитсадків столиці мають таку саму історію, як дитсадок №383, – використовуються не за призначенням, а їхні приміщення здавали чи здають в оренду різним фірмам. І підкреслив, що столична влада повертає такі дитсадки до комунальної власності.

Вперше за багато років ми збільшили фінансування освіти, і сьогодні ця цифра складає більше півмільярда гривень. Ми відкриваємо нові школи, нові дитсадки. І ця тенденція продовжуватиметься, – наголосив Київський міський голова.

У дитсадку №383 провели повну заміну інженерних систем та обладнання, встановили енергозберігаючі вікна, утеплили фасад, облаштували територію.

У свою чергу, очільник Солом’янського району Максим Шкуро зазначив, що цього року вперше за багато років в усіх дитсадках району встановлюють обладнання для очищення води.

Мер розповів, що столична влада не тільки відбудувала дитсадок №383, а також відремонтувала дорожнє покриття на вулиці Західній, що веде до дитсадка. Наразі всі під’їзди до дитсадка облаштовані.

Читайте також: У відкриті приймальні мера Кличка звернулося більше 21 тис. киян