Політика
27 серпня 2015
"Російські бойовики продовжують свідоме порушення Мінських домовленостей",- Порошенко
Президент зустрівся із Верховним представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки, щоб обговорити Мінські угоди.
news-image

Про це повідомили на офіційному сайті Голови держави, передає «Єдність».

За інформацією, Петро Порошенко зустрівся із Верховним представником Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Федерікою Могеріні під час робочого візиту до Королівства Бельгія.

Президент підкреслив, що російські бойовики продовжують свідоме порушення Мінських домовленостей, імітуючи відведення важкого озброєння та здійснюючи провокативні обстріли українських військових.

Також президент наголосив, що лише широка міжнародна підтримка у протидії агресії РФ на Донбасі сприятиме якнайшвидшому політичному вирішенню конфлікту.

Співрозмовники наголосили на необхідності виконання Росією Мінських домовленостей і обговорили умови продовження та посилення санкцій щодо РФ.

Варто зазначити, що Петро Порошенко та Федеріка Могеріні обговорили підготовку до проведення неформального засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі 4-5 вересня, на якому серед іншого обговорюватимуться питання допомоги Україні.

Федеріка Могеріні підтримала Конституційну реформу в Україні. Вона запевнила, що ЄС зберігає єдність в підтримці України в цей непростий час.

Петро Порошенко подякував за безкомпромісну позицію Європейського Союзу на підтримку українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка.