Суспільство
31 серпня 2015
Як голосували депутати за закон про внесення змін до Конституції (СПИСОК)
Сьогодні Верховна Рада України попередньо схвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади.
news-image

Як повідомляє «Єдність», за проект постанови про попереднє схвалення законопроекту сьогодні проголосували 265 народних депутатів з 368, що зареєструвалися на засіданні.

Як відомо, ухвалення конституційних змін передбачено Мінськими домовленостями, тому в запропонованому Петром Порошенком проекті присутнє положення про те, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом.

У проекті змін Конституції України в частині децентралізації пропонується змінити адміністративно-територіальний устрій держави, а особливості Києва, Севастополя - визначати окремими законами.

Місцеві державні адміністрації передбачається ліквідувати.

Народні депутати Блоку Петра Порошенка, як і члени "Народного фронту" та "Опозиційного блоку" майже одноголосно підтримали законопроект. Також за документ проголосували депутати групи "Воля народу", партії "Відродження", 13 позафракційних депутатів.

Проти виступили представники "Батьківщини", Партії Олега Ляшка, депутати від "Самопомочі" та 14 позафракційних народних обранців.

Читайте також: Рада підтримала проект про зміни в Конституції України