Події
1 вересня 2015
ЄС продовжить санкції проти посадовців РФ до 15 вересня
ЄС до 15 вересня прийме рішення про продовження санкцій проти 150 фізичних осіб і 37 компаній РФ, а також самопроголошених народних республік, термін дії обмежень щодо яких спливає восени.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це у своєму Твіттері написав брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Заборона в’їзду для 150 осіб і замороження рахунків 37 компаній РФ, сепаратистів і осіб, пов'язаних з анексією Криму швидше за все буде продовжена до 15 вересня", - написав він.

До цього заступник голови АП Костянтин Єлісєєв заявив, що Європейський союз має намір продовжити санкції проти високопосадовців Російської Федерації, щодо яких термін дії обмежень спливає восени.

Відомо, що у вересні спливає термін дії санкцій щодо низки депутатів Держдуми, таких як Свiтлана Журова, Олег Лебедєв, Iгор Лебедєв, заступник голови Ради Федерації РФ Юрій Воробйов, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, голова фракції "Единая Россия" у Держдумі Володимир Васильєв, перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Калашников.

Серед тих, хто підпав під персональні санкції ЄС у вересні минулого року – російський генерал-майор Олексій Наумець, причетний до захоплення Криму.

Цей пакет санкцій був впроваджений також проти представника окупованого Криму при президентові РФ Георгія Мурадова, а також ватажка "ДНР" Олександра Захарченко та інших чиновників невизнаних республік сходу України.

Читайте також: Scorpions назвали Севастополь "сумнівною територією" і відмовилися там виступати