Україна
1 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня:загиблі від поранень від сутичок під ВР, вихід "радикалів" з коаліції та свято першого дзвоника.
news-image

Для 400 тисяч першокласників сьогодні пролунав перший дзвоник.

Це на 38 тисяч більше, ніж минулого року.

За інформацією, до перших класів цього року пішло 414 тисяч дітей, першокурсниками ж стали 307 тисяч випускників.  Повідомляється, що цього року дітей майже на 40 тисяч більше. За словами міністра освіти і науки це позитивне зрушення у демографічних процесах.

 

Лещенко вимагає визнати "Свободу" терористичною організацією.

Нардеп та журналіст вважає, що "Свободу" потрібно заборонити, якщо виявиться, що Тягнибок знав про гранату.

За словами нардепа, журналістів не пускали на балкон Ради, щоб не дати можливості зняти "мордобиття" депутатів для картинки.

"Але розум опанував. Жодного силового розблокування не сталося. Жодна людина в президії не побилася зі своїми опонентами. Ніхто не постраждав, окрім горлянок двох десятків депутатів, - зазначив Лещенко.

 

У лікарні померли ще двоє постраждалих в ході зіткнень під Радою.

Кількість загиблих у результаті вибуху гранати під Верховною Радою, збільшилася.

Загиблий Дмитро Сластніков із Жовтих Вод, що на Дніпропетровщині, працював барменом та хотів служити у ЗСУ.

Пізніше в Олександрівській лікарні помер ще один військовий з Нацгвардії.

"Вже третій поранений вчора під Верховною Радою помер, - написала на своїй сторінці у Facebook Ольга Богомолец. - Хлопець з Херсонщини 1995 року народження отримав несумісні з життям осколкові поранення головного мозку".

 

Радикальна партія виходить з коаліції.

Рішення про вихід із коаліції було прийнято одноголосно.

Ми не будемо брати участь у реванші регіоналівсько-промосковських сил. Де факто в парламенті вже створена нова коаліція - Блок Петра Порошенка, "Народний фронт" і "Опозиційний блок". Вчора вони разом проголосували за путінські зміни до Конституції - і кожен з тих, хто голосував "за" - розділяє відповідальність за державну зраду, - повідомив Лозовий.

 

Ярош назвав кривавий бунт під Радою - ідіотизмом.

Дмитро Ярош, лідер "Правого сектора", назвав провокації, що довели до вчорашнього кривавого протистояння, грою на руку ворога, як зовнішнього, так і внутрішнього.

..я впевнений, що доводити ситуацію до кривавого протистояння зараз, коли є ще маса політичних важелів впливу на неї - це ідіотизм та гра на руку не тільки зовнішньому, але й внутрішньому ворогу, - зазначив Ярош.