Суспільство
2 вересня 2015
Російський депутат про настрої в Криму: "Усі кажуть - за України було краще!"
Депутат одного з внутрішніх муніципальних округів Москви і колишній помічник віце-мера Криму Володимир Гарначук, який переїхав до Криму після його анексії, жорстко розкритикував діяльність окупаційної адміністрації на півострові.
news-image

Про це повідомляє  «Єдність» з посиланням на "Четвертую власть".

Як написав депутат у своєму блозі, Крим загруз у страшній корупції, а жителі Севастополя все частіше визнають, що при Україні їм жилося краще.

Зустрівся сьогодні з товаришами, які приїхали з Москви на допомогу Севастополю влітку минулого року. Перше, що вони мені сказали «Все, наш ентузіазм закінчився, і ти не умовиш нас залишитися тут, - написав Гарначук.

Він зазначив, що на питання про причини вони йому відповіли: 

1. Шквальна корупція.

2. Повне небажання влади міста йти хоч на якийсь розвиток інститутів громадянського суспільства.

3. Повна недієздатність місцевих (не означає, що тільки севастопольських) кадрів в органах виконавчої влади, що обумовлено кадровою політикою губернатора та його оточення.

4. Деградація інфраструктури і повна відсутність видимого розвитку міста.

5. Перетворення Севастополя на місто, де населення все гучніше починає стверджувати «при Україні було краще», що повністю демотивує їх.

6. Високі витрати проживання за низьких доходів (порівняння по обох параметрах з Москвою).

Це приклад того, що відбувається з Кримом в цілому, активна та мисляча частина населення ставить все більше питань і не отримує на них відповідей. Якщо не вважати відповідями плювки в обличчя і спроби звести їх до рівня кормової бази для потужних управлінців, - написав Гарначук.

Нагадаємо, Володимир Гарначук переїхав до Криму навесні 2014 року, де допомагав організувати незаконний референдум про приєднання до Росії, а також брав участь у створенні місцевого «ополчення». Після цього він деякий час працював помічником віце-прем'єра Криму Михайла Шеремета в окупаційній адміністрації.

Влітку 2014 Гарначук приймав в Криму пораненого польового командира бойовиків "ДНР" Арсена Павлова на прызвисько "Моторола", який проходив реабілітацію на півострові.

Читайте також: У Криму топчуть ногами «Крым наш» (фото)