Політика
2 вересня 2015
ЄС продовжив санкції проти РФ ще на півроку
Сьогодні комітет постійних представників ЄС погодив рішення про продовження на півроку санкції щодо 150 фізичних осіб та 37 компаній Російської федерації, а також проросійських терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", щодо яких термін дії обмежень минає восени.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це в Twitter повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

Посли країн ЄС сьогодні погодилися продовжити санкції щодо 150 чоловік і 37 компаній з Росії, Криму і України до 15 березня", - написав він.

Це остаточне рішення, офіційне воно буде прийнято 14 вересня 2015, але це означає, що є політичні домовленості.

У вересні закінчується термін дії санкцій відносно ряду депутатів Держдуми, таких як Світлана Журова, Олег Лебедєв, Ігор Лебедєв, заступник голови Ради Федерації РФ Юрій Воробйов, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, голова фракції "Єдина Росія" в Держдумі Володимир Васильєв, перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Калашников.

Серед тих, хто підпав під персональні санкції ЄС у вересні минулого року - російський генерал-майор Олексій Наумець, причетний до захоплення Криму.

Цей пакет санкцій був впроваджений також проти представника окупованого Криму при президенті РФ Георгія Мурадова, а також ватажка "ДНР" Олександра Захарченка та інших чиновників невизнаних республік сходу України.

Читайте також: Москва готує "подлянку" у відповідь на нові санкції США