Шоу-біз та культура
4 вересня 2015
"Це дуже красива країна з симпатичним президентом" - Жерар Депардьє переїжджає до Білорусі
Актор має намір розпродати всю свою власність у Франції і покинути країну.
news-image

Відомий кіноактор Жерар Депардьє заявив про намір розпродати всю власність у Франції і більше не бути частиною цієї країни. Про це він повідомив в інтерв'ю французькому тижневику "ТВ-магазин", передає  «Єдність».

Податкове відомство Франції мені просто остогидло. І це незважаючи на те, що я не проживаю на території Франції, але справно плачу всі податки. Я думаю, що тепер я прийму рішення продати всю свою власність в цій країні. Причому продам все - і свій особняк, і свої ресторани. Я більше не маю наміру бути частиною Франції - хоча я дуже люблю французів. Правда, за винятком журналістів, продажних уряду, - сказав Депардьє.
Я маю намір покинути цю країну. І це аж ніяк не через проблеми місцевих податків. Я просто не згоден з тим, як використовуються отримані від податків гроші. Саме тому я більше не хочу мати власності у Франції, - заявив актор.
Я люблю французів, але не люблю французький уряд, якому я, до речі, направив відповідний лист зі своїми думками. А до французів я буду приїжджати час від часу, я ж вільна людина, - сказав Жерар Депардьє.

На питання, де він живе і де має намір жити, актор відповів:

В даний час я живу в Італії. Але скоро я буду жити в Білорусі, серед селян. Це дуже красива країна з симпатичним президентом.
Я буваю в дуже багатьох країнах, але ніде довго не зупиняюся, - додав він.

Жерар Депардьє також піддав критиці Європейський Союз.

Мені абсолютно не подобається, якою стає Європа з тими правителями, які зараз знаходяться при владі у Франції, в Італії та Німеччині. Але не тільки я не люблю Європу - вона сама себе не любить. Саме тому у неї виникають проблеми і з мігрантами, і з власними аграріями. Мені не до душі презирство політиків до людей, будь то праві чи ліві політики, - зазначив Депардьє.
Читайте також: Лукашенко з Депардьє накосили трави і поговорили про культуру (ФОТО)