Україна
7 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі:нічний режим тиші, відповідальність за події під Радою та спалах поліомієліту.
news-image

Президент України озвучив можливі варіанти розвитку подій на окупованих територіях.

Петро Порошенко під час інтерв'ю для трьох загальнонаціональних українських телеканалів розповів варіанти розвитку подій на Донеччині та Луганщині.

Глава держави запевняє, що найкращим варіантом подій на Сході країни є забезпечення відновлення українського суверенітету та української влади на окупованих територіях шляхом виконання Мінських домовленостей.

 

Георгій Тука різко висловився щодо мовного питання.

Політик вважає, що неприпустимо поділяти українців за національністю.

Тука наголосив, що йому "гидко" читати пости в соціальних мережах, які сіють розбрат у великій українській нації.

"То, ці мавпи дорікають мені в тому, що я пишу російською. То вони дуже яскраво всю вину за події в країні скидають на "вальцманів".",- зазначив Тука.

Губернатор згадав героя Ігоря Броневицького, який розмовляв російською, а також Євгна Яцину, який був євреєм.

 

«За криваве 31 серпня повинні відповісти олігархи», - Порошенко.

Глава держави зазначив, що сутички під Верховною Радою, що призвели до трагедії, фінансувалися олігархами.

В інтерв’ю трьом загальнонаціональним каналам Президент України повідомив, що за наслідки заворушень повинні відповісти очільники певних політичних сил, які координували злочинні дії мітингувальників.

"Безумовно, є відповідальність виконавців, які кидали гранати і петарди з цвяхами, шурупами і всім таким іншим, факторами вражаючими. І є відповідальність керівництва політичних сил. Які організували, сприяли, віддавали команди і, в тому числі, погоджували там наявність людей зі зброєю. Є відповідальність фінансистів-олігархів, які також брали в цьому участь", - заявив Петро Порошенко.

 

За ніч в зоні АТО не було жодного обстрілу.

Загалом, за минулу добу проросійські бандформування 12 разів порушували перемир’я

За інформацією, наприкінці вчорашньої доби обстановка в зоні АТО залишалася відносно спокійною. З 18 години і до опівночі незаконні збройні формування декілька разів відкривали провокуючий вогонь у сторону наших позицій.

Поблизу Донецька близько 21 години опорний пункт сил АТО в Мар’їнці бойовики обстріляли з озброєння БМП та стрілецької зброї. Крім того, майже о 23 годині з БМП, стрілецької зброї та гранатометів найманці били по наших позиціях на південь від Авдіївки.

 

Спалах поліомієліту на Закарпатті може призвести до світової ізоляції України.

В Україні стався спалах поліомієліту. Страшну хворобу, що вражає центральну нервову систему, зафіксували у двох діток на Закарпатті: хлопчика чотирьох років і 10-місячної дівчинки. Діти були нещеплені.

Діагноз підтвердила Всесвітня організація здоров'я. Там бояться небувалої епідемії. І через це Україна от-от може опинитися у світовій ізоляції та з перекритим кордоном. 

У Міністерстві охорони здоров'я визнали, що вакцини не вистачає. Ще навесні канадці закупили для України близко 4 млн доз французської вакцини. Майже вся вона так і стоїть досі на складах, про умови її зберігання нічого не відомо. Але найближчими тижнями її мають доставити у регіони та робити щеплення усім дітям без винятку.