Події
7 вересня 2015
Камін-аут від РФ: речниця МЗС заявила, що Росія передає зброю до Сирії
Росія ніколи не приховувала, що постачає військову техніку до Сирії для боротьби з тероризмом, про це сказала журналістам Марія Захарова.
news-image

Як повідомляє «Єдність», речниця російського МЗС заявила про це, коментуючи останню розмову міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова та держсекретаря США Джона Керрі.

Лавров підтвердив, що така допомога завжди надавалася і надається, і що російська сторона ніколи не приховувала, що постачає військову техніку офіційній сирійській владі з метою боротьби з тероризмом", – підкреслила Захарова.

Розмова Лаврова і Керрі відбулася з ініціативи американської сторони 5 вересня. В офіційному повідомленні МЗС Росії того дня був підтверджений факт телефонних переговорів, але деталей воно не містило.

У прес-релізі Держдепартаменту США сказали, що Керрі висловив російському колезі стурбованість через повідомлення про ймовірне нарощування військової присутності Росії в Сирії.

Повідомлення західних ЗМІ припускають, що Росія розгорнула військовослужбовців і літаки в Сирії. Видання The New York Times вересня вказало, що, на думку американських високопосадовців, такі дії Росії можуть сигналізувати про розширення підтримки нею режиму сирійського президента Башара Асада.

Читайте також: Бойовиків самопроголошених республік запрошують воювати до Сирії