Шоу-біз та культура
7 вересня 2015
На Венеційському кінофестивалі іранський режисер присвятив свій приз Сенцову
Іранський кінорежисер Мохсен Махмальбаф присвятив здобутий на Венеційському кінофестивалі приз імені Робера Брессона українському режисерові Олегу Сенцову.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на службу ВВС Україна.

Лише бажання свободи для жителів своєї країни привело Олега Сенцова до жорстокого тюремного ув'язнення на 20 років, - вважає іранський режисер.

Зі слів Махмальбафа, він дізнався про долю Олега Сенцова від Олексія Медведєва, програмного директора фестивалю "Край світу", який проходив на Сахаліні у серпні цього року.

За останні роки ми чули безліч заяв від російських лідерів, що Росія знайшла свій незалежний голос і готова відігравати важливу роль на світовій арені. Ці твердження, звичайно, можна тільки підтримати. Але також важливо пам'ятати, що національне відродження неможливе на основі брехні та пропаганди, - підкреслив Мохсен Махмальбаф.

В Ірані фільми режисера неодноразово перебували під забороною. У 2006 році він отримав премію імені Сергія Параджанова за видатний художній внесок у світовий кінематограф.

Нагадаємо, російський суд 25 серпня визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. 

Судовий процес викликав протести з боку відомих російських і світових кіномитців.

Читайте також: Ірландський режисер зіпсував ефір LifeNews, привітавши Сенцова зі святом (ВІДЕО)