Події
7 вересня 2015
Владика Павло записав відео-звернення у відповідь Київській поліції (відео)
Священнослужитель запевняє, що його водій ніяких правил дорожнього руху не порушував.
news-image

Владика Павло, настоятель Києво-Печерської Лаври записав відео звернення-відповідь на відео зняте новою Київською поліцією 28 липня, передає «Єдність».

- Я не знаю, кому це було потрібно. Тоді ми разом із водієм поспішали, адже нам потрібно було зустрічати гостей. Я вже 22 роки є намісником божої милості. Тоді я поспішав, дійсно поспішав. Ми поїхали саме тією дорогою, адже інша була завантажена. Машин багато було. Коли ми тільки приїхали до воріт "підлетіли" поліцейські. Я кажу до водія: Петро, ти щось порушив? А він каже: ні. Я виходжу і кажу, хлопці, ми щось порушували? Вони відповіли, що порушили, – говорить Владика Равло.

Настоятель Києво-Печерської Лаври запевняє, що їздить тією дорогою вже понад 22 роки і ніяких сутичок із міліцією у них не виникало.

- Ми протягом скількох років там їздимо і нічого не було. Я кажу їм: хлопці, якщо ми щось порушили оштрафуйте, а вони почали казати, що заберуть права у водія. Ніхто нічого не говорив про те відео, а вчора мені Владика говорить: ви стали зіркою Інтернету. Показують як ви порушили правила на в’їзді до Лаври. Але тепер я вже точно знаю, що не порушив нічого,адже ніхто не прислав мені штраф, - каже настоятель Лаври.

У відео на запитання журналіста з приводу нової машини священника він відповів, що їздить на старому мерседесі і не заперечує, що у нього є ще декілька машин, але запевняє, що вони виключно для потреб Лаври.

- У мене є декілька машин, вони працюють на лавру, хворих людей возять, студентів які хотіли поступити, у дитячому будинку дітей. Я їздю від случая до случая. Це просто засіб пересування.

Нагадаємо, що машина якою їздить Владика Павло – Mercedes-Benz W222 – модель автомобіля класу люкс, який побудований на новій модульній платформі MRA із заднім та повним приводом. До речі, це перший у світі автомобіль, у якому немає жодної лампи розжарювання. Все освітлення салону, фари і ліхтарі світлодіодні.