Україна
8 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: Саакашвілі-прем'єр, звільнення Пургіна та арешт активістів в Одесі.
news-image

Українці вимагають призначити Саакашвілі прем'єр-міністром.

Петицію вже підписало близько 26 тисяч громадян.

За інформацією, громадяни звернулися до Порошенка з вимогою призначити губернатора Одещини прем'єр-міністром України. Повідомляється, що президент розгляне петицію протягом 10 днів. 

"Вимога призначити М. Саакашвілі прем'єр-міністром України. Хай людина проведе нарешті в Україні реформи. Досить терпіти корупцію і затягування реформ", - йдеться у тексті документа.

 

Шкіряк розповів, як поводив себе Тягнибок на допиті.

Радник міністра внутрішніх справ зазначив, що 14 вересня Тягнибока повторно викликано на допит.

За його словами, під час допиту стосовно подій під Верховною Радою, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок не відповів на жодне з запитань слідчого по суті. 

"Безперечно, це його невід'ємне право як громадянина України.",- підкреслив Шкіряк.

 

Пургін вийшов з-під арешту наляканий та заплутаний.

За інформацією, ватажок бойовиків не став коментувати причин свого затримання. По дорозі додому звільненого "політика" супроводжував так званий "депутат" Еллада Шафтнер.

"До них нікого не допускали, навіть на вигляд вони схудли",- розповіла вона. 

 

В Одесі затримано двох керівників місцевого "Правого сектору".

Одеська міліція затримала двох керівників місцевих осередків "Правого сектора", а також висловила підозру лідеру "Автомайдана" Одещини.

За словами керівника одеської міліції Гіоргі Лорткіпанідзе, правоохоронці за рішенням суду затримали лідера одеського "ПС" Сергія Стерненка і куратора Комінтернівського "ПС" Руслана Демчука для оголошення підозри у нападі і викраденні народного депутата.

Активісти з різних патріотичних та громадських організацій протестували проти затримання Євгена Резвушкіна та Сергія Стерненко.

Повідомляється, що під час протесту виникла бійка між патріотами та правоохоронцями.

 

В Росії запевняють, що Яценюк воював в Чечні.

За словами глави Слідчого комітету РФ Олександра Бастрикіна, Арсеній Яценюк брав участь як мінімум у двох збройних зіткненнях, що відбувалися в Чечні в 1994-1995 роках. 

«Відносно цих осіб прийняті рішення про оголошення їх у міжнародний розшук і взяття під варту. Слідством також встановлено, що в ці ж роки разом з ними у складі карального загону «Арго», а потім «Вікінг», керованого Олександром Музичко, проти військовослужбовців російських Збройних сил воював Арсеній Яценюк», - розповів Бастрикін.