Україна
10 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: напад на Мочанова, затишшя в зоні АТО та поставки зброї в Сирію.
news-image

Відомого волонтера Олексія Мочанова побили битами.

Невідомі напали на його автомобіль, коли він стояв на узбіччі траси "Дружківка - Костянтинівка".

П'ятеро невідомих осіб бітами нанесли тяжкі тілесні ушкодження Мочанову та його водію. Потерпілих доставлено до лікарні міста Краматорська. Про це повідомив начальник міліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

 

Повітряно-десантні війська РФ несподівано привели в повну бойову готовність.

Кремль посеред ночі оголосив повну бойову готовність задля перевірки боєздатності свого війська.

"Три з'єднання Повітряно-десантних військ (ВДВ) в Івановській, Ульяновській та Волгоградській областях були підняті за тривогою в ході раптової перевірки боєготовності військ Центрального військового округу. У цей час проводиться перекидання десантних підрозділів у призначений район. Для здійснення операції з аеродромів Східний (Ульяновськ) і Північний (Іваново) екіпажами Іл-76 буде здійснено понад 40 вильотів літаків. Крім того, у Волгоградській та Ульяновській областях на залізничних станціях завершується формування двох військових ешелонів", – йдеться в нічному повідомленні прес-служби Міноборони Росії.

 

У Мережі з'явився список зброї, яку РФ поставляє в Сирію.

Росія продовжує надавати військово-технічну допомогу Сирії, і її військові фахівці присутні в цій близькосхідній країні.

Ведеться або близьке до завершення постачання декількох партій стрілецької зброї, гранатометів, бронетранспортерів БТР-82А, військових вантажівок "Урал" і іншого озброєння, необхідного для ведення локальних бойових дій і перекидання особового складу сирійської армії.

За словами джерел, досягнуте за допомогою Росії посилення сирійської армії має суттєво допомогти в боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламською державою". В останні дні між США і Росією розгорівся дипломатичний конфлікт через те, що Вашингтон висловився різко проти допомоги сирійському президенту Башару Асаду з боку Москви.

 

Стало відомо, коли нові продукти Apple надійдуть у продаж.

Продаж лінійки 6s стартує 25 вересня 2015 року в окремих країнах. Серед них — Австралія, Канада, Китай, Франція, Німеччина. Гонконг, Японія, Нова Зеландія, Пуерто-Ріко, Сінгапур, Великобританія, США.

Ціни в США за 16-, 64 - та 128-гігабайтні iPhone 6s з умовою підключення дворічного контракту — 199, 299 і 399 доларів (без урахування податку з продажів) відповідно. 

 

Ніч в зоні АТО пройшла спокійно.

За інформацією, наприкінці вчорашньої доби, в зоні АТО, зберігалося майже повне затишшя.

З 18 години і до опівночі, зі сторони незаконних збройних формувань зафіксований лише один випадок порушення перемир’я.  Так, з 22.45 і до 23.30 бойовики з гранатомету і стрілецької зброї обстрілювали наш опорний пункт на південь від Авдіївки. Після 00.00 вогонь повністю припинився.