Світ
10 вересня 2015
Один з "Містралів" покинув порт постійного перебування
Зараз вертольотоносець знаходиться в Біскайській затоці.
news-image

Як повідомляє  «Єдність», один із французьких вертольотоносців типу "Містраль", які Франція відмовилася продавати Росії, покинув своє постійне місце перебування.

Про це свідчать дані глобальної системи позиціонування морських суден AIS Marine Traffic.

Корабель, який досі ідентифікується в AIS як "Владивосток", сьогодні вийшов з порту Сен-Назер, в якому стояв останні місяці. За добу судно дійшло до Біскайської затоки і зараз знаходиться в районі населеного пункту Конкарно.

Другий вертольотоносець - "Севастополь", за даними Marine Traffic, як і раніше залишається в порту Сен-Назер.

Нагадаємо, 5 серпня президенти Франції та Росії Росії Володимир Путін і Франсуа Олланд домовилися про припинення дії контракту про щодо двох вертольотоносців типу "Містраль", підписаного в червні 2011 року. У Москві вважають питання "Містралів" повністю врегульованим. При цьому джерела заявляють, що Франція поверне Росії за "Містралі" менше 800 мільйони євро. Офіційно оголосити розмір компенсації Париж повинен у вересні. Тим часом ЗМІ повідомляють про те, що за французькі "Містралі" вже борються Судівська Аравія і Єгипет.

Серед зацікавлених покупців також називаються Малайзія та Індія. Сам президент Олланд заявляв про те, що впевнений, що Франція без проблем знайде нового покупця.

Читайте також: Емірати зацікавилися придбанням "Містралю"