Події
11 вересня 2015
Молдаванина з позивним "Академик" засуджено до 12 років ув'язнення за участь у терористичній організації «ДНР»
«Академік» керував веденням вогню з бойових машин у напрямку населених пунктів Кутейникове, Нижня Кринка та Верхня Кринка, Піски та Опитне.
news-image

Як повідомили у прес-службі Генпрокуратури, слідством встановлено, що у липні 2014 року громадянин Республіки Молдова приїхав до м. Донецьк та був зарахований до складу учасників терористичної організації «ДНР», отримавши позивний «Академік» та пройшовши навчання поводження з важким озброєнням (у т. ч. БМ-21 «Град») для ведення бойових дій проти бійців сил АТО, передає  «Єдність».

Пізніше його направлено до м. Іловайськ Донецької області в якості старшого офіцера реактивної батареї. Декілька місяців «Академік» керував веденням вогню з бойових машин у напрямку населених пунктів Кутейникове, Нижня Кринка та Верхня Кринка, Піски та Опитне, де розташовувалися українські військові.

У травні 2015 року його затримано правоохоронцями поблизу пункту пропуску «Маяки-Удобне».

Прокуратурою Одеської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні, за результатами якого 02.09.2015 Приморським районним судом м. Одеси мешканця Республіки Молдова засуджено до 12 років позбавлення волі за сприяння терористичній організації «Донецька народна республіка» та участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань, тобто за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України.

Читайте також: У "ЛНР" створюють рух приєднання до Росії