Україна
13 вересня 2015
З понеділка в Україну прийде незначне потепління
Попереду на нас чекає "бабине літо".
news-image

З наступного тижня в країну прийде теплий циклон. Спочатку він принесе потепління в західні області, у східних можливий дощ, пише «Єдність» з посиланням на Укргідрометцентр. Згодом тепліше стане на всій території України.

За наданою інформацією, у понеділок температура повітря вночі становитиме 7-12°С , у південній частині країни 10-15°С. Вдень стовпчики термометра піднімуться до 17-22°С, на Закарпатті до 26°С. У вівторок, 15 вересня, опадів не очікується. Вітер східний, південно-східний, на півдні та сході північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі коливатиметься на рівні 7-12°С, на узбережжі морів та крайньому заході сягне 16°С. Вдень термометри покажуть 19-24°С вище нуля, а у західній частині країни 22-27°С, на Закарпатті місцями спекотно, до 30°С. У Києві температура повітря вночі буде вельми прохолодною і становитиме 10-12°С, вдень синоптики обіцяють до 20°С тепла. Температура води в Чорному і Азовському морях прогнозується на рівні 19-23°С, в Дніпрі біля Києва теж ще можна купатися, бо буде 19°С вище нуля.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, з метеорологічним літом українці попрощались ще 5 вересня, хоча прогнозувалось, що воно триватиме до 10 вересня. Показником стало те, що среднедобова температура знизилась до 15 градусів вище нуля, до 10 числа впала ще на декілька градусів.

«Такі температурні аномалії — яскраве свідчення глобального потепління, яке триває в Україні», — наголошується в повідомленні Центральної геофізичної обсерваторії.

Втім, синоптики зазначають, що на українців ще очікує приємне "бабине літо", погода у вересні буде балувати погожими днями й комфортним осіннім теплом.