Події
15 вересня 2015
"Усі біжали звідти", - затриманий якут намагався втекти з "ДНР", але його затримали прикордонники (ВІДЕО)
На контрольному посту "Березове" в Донецькій області прикордонники затримали 48-річного росіянина, який брав участь у діяльності терористичного формування.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це розповіли у державній прикордонній службі.

Під час несення служби прикордонний наряд помітив автомобіль "Тойота", який, під'їхавши до контрольного посту, почав швидко здавати назад і намагався змінити напрямок руху. З метою недопущення протиправної діяльності прикордонники відразу заблокували можливі шляхи втечі і затримали транспортний засіб", - розповіли у відомстві.

В автомобілі знаходилися 48-річний росіянин, який був у військовій формі з ознаками належності до підрозділам НВФ, і громадянка України - мешканка Донецька.

Під час бесіди росіянин і українка розповіли, що їхали з Донецька до Новоазовську для подальшого відбування в Росію, але втратили орієнтування на місцевості. Коли побачили прапор і українську символіку, зрозуміли, що потрапили на блокпост українських силовиків, тому спробували відразу ж втекти.

У ході перевірки прикордонники з'ясували, що затриманий громадянин РФ прибув на Донбас з Республіки Саха і деякий час перебував у складі одного з підрозділів НВФ.

Затриманих передали співробітникам Служби безпеки України.

Читайте також: Bloomberg: Росія веде переговори про відсторонення Асада