Економіка та бізнес
15 вересня 2015
Данія надасть Україні фінансову допомогу для боротьби з корупцією
Сума складатиме 10 млн. доларів.
news-image

Інформацію про те, що Копенгаген ухвалив рішення надати Україні кошти для боротьби з корупцією повідомив міністр закордонних справ Данії Крістіан Йенсен, передає «Єдність». Про це він оголосив 15 вересня у Києві, спілкуючись із журналістами.

"Данія підтримує Міністерство юстиції (України), тому що це найважливіше міністерство у проведенні реформ, оскільки жодну реформу не можна провести, якщо не побороти корупцію. Сьогодні ми погодили виділення 10 млн доларів (або 8 млн євро) для України за проектом цих реформ », - повідомив Крістіан Йенсен.

Очільник МЗС Данії зазначив, що умови отримання коштів, наразі, відсутні. Копенгаген бачить, що Україна провадить ефективні реформи, тому й пропонує свою допомогу. Кошти будуть надані у рамках датської програми «Добре управління і права людини».

Нагадаємо, 15 вересня Верховна Рада проголосувала за зміни у закони про державні закупівлі, які передбачають приведення їх у належний стан у повній відповідності з міжнародними стандартами, а також вжиття ефективних заходів для подолання корупції.