Суспільство
15 вересня 2015
Рада ухвалила соціальні гарантії для військових офіцерів
За ними закріплюється житло на час проходження військової служби.
news-image

Верховна Рада зміцнила соціальний та правовий захист бойових офіцерів. 240 депутатів проголосовало за законопроект №2093а "Про внесення змін до закону про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей, що стосуються гарантій соціального захисту за призовом осіб офіцерського складу", передає «Єдність».

Віднині за військовослужбовцями, які проходять військову службу за призовом, офіційно зберігаються житлові приміщення, в яких вони проживали до того, як були мобілізовані. Законодавчо затверджено, що такі офіцери не можуть бути зняті з обліку осіб, які потребують покращання житлових умов, у частині, де вони проходили службу.

У законі також зазначено, що військовослужбовці, призвані до війська у якості офіцерського складу, та члени їх родин забезпечуються службовими жилими приміщеннями з належними побутовими умовами, що відповідають чинному законодавству країни. Якщо ж особи офіцерського складу на момент призову не мають службового житла, вони забезпечуються кімнатами у гуртожитку, а родини - кімнатами у сімейному гуртожитку.