Політика
16 вересня 2015
"Деякі політики хочуть отримати додаткові 2-3% до свого дешевого політичного рейтингу" - Яценюк запрошує Тимошенко поговорити про тарифи
Яценюк наполягає, що тарифи справедливі і пропонує публічні дебати.
news-image

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав керівництво парламенту і фракції коаліції провести публічну дискусії щодо обгрунтованості нових тарифів. Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів у середу, передає «Єдність» із посиланням на УП.

Я хотів би щоби в парламенті, наприклад, в п'ятницю, були публічні слухання щодо тарифоутворення. За скільки газ купується, за скільки продається і як брешуть українські політики і грають на тому, що в Україні встановлені справедливі тарифи, а на цих тарифах вони хочуть отримати додаткових 2 чи 3 відсотка свого дешевого політичного рейтингу, - сказав Яценюк.

Яценюк зазначив, що звернувся до НКРЕ, яка встановлює тарифи, взяти найактивнішу участь у цьому питанні. Прем'єр запевнив, що готовий провести "жорстку дискусію з конкретними цифрами фактами і доказами".

В тому числі й про те, як підписувалися газові договори зараз і раніше. Які були економічні збитки і як нам складно виходити з цієї ситуації, - сказав Прем'єр-міністр.

Як відомо, низка політиків, у тому числі лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вимагають перегляду нинішнього підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, називаючи їх економічно необгрунтованими і завищеними. "Батьківщина" навіть звернулася до Генпрокуратури із вимогою провести відповідне розслідування і покарати винних. Тимошенко заявила, що її фракція не буде голосувати за жоден закон крім підвищення соціальних стандартів, поки не будуть знижені тарифи "на базі правильно прийнятих законів і антикорупційних розслідувань".

Читайте також: "Тарифи на газ для людей завищені в 4 рази," - Тимошенко оприлюднила скандальний документ газових компаній